Archiv článků

Monipivovar Rožnov pod Radhoštěm

01.06.2014 20:54
Článek najdete zde

Minipivovar v Rožnově pod Radhoštěm

01.06.2014 20:42
Jen pár fotek z návštěvy tohoto minipivovaru v únoru 2014. Pivo výborné s vyšší hořkostí, vyzkoušeny Popper 16 , Rotschild 13, Rožnov 13, Radhošť 11, Medové.    

Jak na pivo - stránky pro začátečníky

16.04.2014 21:42
Pokud chcete vyzkoušet uvařit svoje první pivo, doporučujeme navštívit stránku www.jaknapivo.cz. Na těchto stránkách naleznete popisy surovin a postupů výroby.  

Kostelecké Chmelovárek 2014

16.03.2014 15:37
V sobotu 15.3.2014 se konal 5.ročník mezinárodního setkání amatérských sládků v Kostelci u Holešova.          Letos jsem se zůčastnil se třemi soutěžními vzorky : Světlou 11°, Polotmavým zázvorovým pivem Ginger 12° a 15° Baltic porterem Černá Vrána. Pivo Černá Vrána...

Černá Vrána 15%

05.03.2014 20:57
Černá Vrána - Baltic Porter 15%   Použité slady plzeňský mnichovský vídeňský čokoládový   Chmel   Bor - na dvakrát   Kvasnice spodní - Ostravar    

Černá Vrána

05.03.2014 20:37
Tak jsem vařil polívku z černé vrány. Tedy né, že bych dělal vývar z tohoto opeřence, ale při vaření tohoto piva jsem přemýšlel jak ho pojmenovat. Pomohla mi samozřejmě černočerná barva, takže abych dodržel ptačí názvy svých piv, kromě vrány se nabízeli i havrani,krkavci a jiné opeřené bytosti, ale...

Podzimní setkání domovarníků 2013 Ostrava

22.10.2013 23:01
19.10.2013 Proběhlo podzimní setkání domovarníků,které se mělo původně konat v minipivovaru v Krmelíně,ale shodou několika něšťastných okolností jsme byli nuceni místo konání přesunout. Vstříc nám vyšel majitel Pivního baru "U Segala",který se nám stal toto sobotní odpoledne více než důstojnou...

Gingero 12%

21.10.2013 13:28
  Zázvorové 12% polotmavé pivo Gingero 12 Sypání na 30 litrů   4 kg plzeňský slad 2kg mnichovský slad 0,5kg karamelový slad   Chmel a chmelovar   Použitý chmel ŽPČ sušené hlávky Celková délka chmelovaru 90min. 1 dávka po zavaření ŽPČ 60g 2.dávka po 45min. ŽPČ 50g 3.dávka po...

Ginger 12

21.10.2013 12:54
Jako vánoční pivo jsem si letos uvařil zázvorovou polotmavou 12°. Použity byly slady plzeňský,mnichovský a karamelový, chmel jsem použil darovaný sušený žatecký poloraný červeňák a čerstvý kořen zázvoru,kvasnice recyklované z Ostravaru.   Použil jsem infuzní postup rmutování,protože jsem ho...

Divoký chmel

13.09.2013 08:09
Nastala doba sklizně chmele,ale poblíž žádná chmelnice není. Rozhodl jsem se proto vyzkoušet divoký chmel. Někteří domovarníci jej také používají jako náhradu za šlechtěný chmel,ale spíše jen pro zajímavost a zvědavost,jestli to z divokého chmele taky půjde. V historii byly údajně součástí...
Záznamy: 11 - 20 ze 97
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>