Prosím o radu zkouším stáčet z kegu do lahví podobnou stáčečkou jako máte vy ale nevím jaký tlak mám nastavit na co2. Děkuji Víťa
Kniha návštěv
Datum: 16.03.2016
Titulek: Homebrewing
Zdravim. Pochvala strankam. Moc hezky zpracovano. Zacinam rovnez s domacim varenim. Zatim jen partyzansky hlavne pro sve blizke. Ty spravne nastroje jsou jiz ve vyrobe i diky ispiraci u Vas. Hodne zdaru do dalsich akci. Dej buh stesti.
Datum: 26.03.2015
Titulek: Vaření piva
Dobrý den
Mám takový dotaz trochu z jiného soudku.
Vařím pivo doma ve smaltovaném hrnci. Kapacitně již však nestíhá. Chtěl bych se zeptat jestli by vadilo uvařit pivo v používaném měděném kotli na slivovici, samozřejmě po důkladném vymytí.
Děkuji za odpověď
S pozdravem
Mira
Datum: 01.06.2015
Titulek: Re: Vaření piva
Tato nádoba je více než vhodná na vaření piva. Jen bych ji opravdu pořádně vymyl a nejlépe vyleštil.
Datum: 18.12.2016
Titulek: Re: Vaření piva
V čistém měděném kotli se pivo běžně vaří.(bez měděnky což je zelenomodrý jedovatý povlak) .Ať se dílo daří Mirek
Datum: 21.11.2014
Titulek: Pivní etikety,tácky
Sbírám pivní etikety a tácky,je možné je u Vás zakoupit. strem@seznam.cz
Datum: 07.05.2013
Titulek: Pivní etikety
Dobrý den, mám zájem koupit vaše etikety. Případnou platbu zsílám v dopise.
S poždravem Honza (Ostrava)
Datum: 06.06.2013
Titulek: Re: Pivní etikety
Dobrý den.
Moje etkety nejsou k prodeji,ale pokud pošlete nějaké na
výměnu(pouze homebrewing,nebo mini pivovary.) pošlu Vám obratem moje.
Bohužel již nemám všechny druhy-jsou už použity a dotisk neplánuj.
Aktuálně mohu nabídnout cca 7ks.
pokud máte zájem o výměnu napište na emal: divokypstros@seznam.cz
pošlu Vám adresu.
D.P.
Datum: 14.01.2013
Titulek: Fermentrace-primární kvašení
Dotaz ři primárním kvašení jsem měl počáteční hustotu 1050 a po 6 dnech se mi zastavila na 1030..jak ji mohu ovlivnit ,abych dosáhl nižší hustoty cca 1018 se zbytkovým cukrem 4,8?Díky Kovy
Datum: 01.02.2013
Titulek: Re: Fermentrace-primární kvašení
Záleží na více okolnostech-jaké pivo jste vařil,některé styly např.stout neprokvášejí do hodnou obvyklých pro ležáky.
Použité kvasnice(svrchní,spodní)?mohou mít taky vliv,byly už použité,nebo čerstvé?
Teplota kvašení-nekolísá,nebo neklesla?
osobně bych pivo provzdušnil a změřil teplotu,pokud by provzdušnění nepomohlo a kvašení se nerozjelo,přidal bych další kvasnice.
Raději používám cukroměr :-)