Archiv článků

Prazdroj uvařil konkurenta Hoegaardenu - pšeničné pivo s chutí pomeranče a koriandru

29.02.2012 13:14
Lídr tuzemského pivovarnického trhu Plzeňský Prazdroj má nový speciál. Pšeničné pivo Fénix vzniklo kombinací pšeničných a ječných sladů, pomerančové kůry a špetky koriandru. Bude konkurovat lehkým a na trhu stále žádanějším značkám jako je třeba belgický Hoegaarden.   Novinku se jménem...

Facebook

23.02.2012 08:58
Divoký pštros je již také na Facebooku  

První várka 2012

22.02.2012 21:40
Počasí se konečně umoudřilo tak jsem zahájl novou sezónu v pivovárku. Vařil se 12% polotmavý ležák .Vařeno na dva rmuty , základ je plzeňský slad s přídavkem karamelového a barvícího sladu.     Zakvašeno kvasnicemi Saflager W34/70.     Vzorek tohoto...

Kostelecké chmelovárek 2012

06.02.2012 23:00
Letos mám v plánu zůčastnit se akce zvané "Kostelecké chmelovárek" snad stihnu navařit i nějaký vzorek-pokud počasí dovolí. V tom mrazu to v garáži vážně nejde :-)   Celá pozvánka:           Kostelecké chmelovárek   2012   Rok se...

Na stránkách byla nově spuštěna diskuze.

16.01.2012 23:15
Diskuze ZDE

Pivo ze zbytků.

05.12.2011 13:46
Časem se mi nahromadily nějaké zbytky různých sladů. Jelikož se v dohledné době nechystám z těchto druhů sladů vařit, ,tak jsem se rozhodl,ze je zpracuji a uvařím "Pivo ze zbytků" Šlo o nakuřovaný,pšeničný a karamelový,k tomu plzeňský z Bruntálu a nějaké ovesné vločky. Vše jsem sešrotoval...

Nová spilka

05.12.2011 13:41
Dnes byla objednána nová spilka. Nádoba o objemu 60 l.s potravinářským atestem je ideální pro umístění do lednice. Zároveň se pokračuje v přípravě stěhování pivovárku do nových prostor a výroba scezovačky z nerezi.

PIHA 2011

24.11.2011 17:04
Prague International Homebrew Award Letos poprvé se Divoký pštros zůčastní soutěže domácích výrobců piv- Prague International Homebrew Award (PIHA 2011) ,která se koná v rámci dne "D" domovarníků. Do soutěže jsem přihlásil vzorek 13% Vánočního tmavého ležáku. Snad bude pštrosí pivo...

Vánoční speciál

07.11.2011 16:31
Vánoční speciál Stočen do KEG sudu a lahví. Nezbývá než čekat a podle ochutnání při stáčení to bude pivo velice pitelné. Je to 13% polotmavý ležák vařený na 2 rmuty. Do chmelovaru bylo přidáno "vánoční" koření-vanilka,skořice, v plánu byl i badyán,ale ten jsem pro jeho specifickou vůni...

Maďarsko uvolnilo podmínky pro domácí výrobu piva

01.11.2011 22:36
Od ledna příštího roku Maďarsko nebude danit domácí vaření piva, pokud výroba nepřesáhne 1000 litrů ročně. K nákupu zařízení pro domácí vaření piva už nebude nutné ani speciální povolení.   Výroba domácího piva musí být řádně ohlášena a doma vyrobené pivo se nesmí dál prodávat. Může se...
Záznamy: 41 - 50 ze 97
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>