Kostelecké chmelovárek 2012

06.02.2012 23:00

Letos mám v plánu zůčastnit se akce zvané "Kostelecké chmelovárek" snad stihnu navařit i nějaký vzorek-pokud počasí dovolí.

V tom mrazu to v garáži vážně nejde :-)

 

Celá pozvánka:

 

 

 

 

 

Kostelecké chmelovárek

 

2012

 

Rok se sešel s rokem, jaro se blíží mílovými kroky a s ním už 3. ročník mezinárodního setkání amatérských sládků v Kostelci u Holešova

 

Vše vypukne v sobotu 17.3.2011 na adrese Kostelec u Holešova 57

https://www.mapy.cz/#q=kostelec%20u%20hole%C5%A1ova%2057&t=s&x=17.512151&y=49.374812&z=17&d=addr_10563481_0_1

 

Příjezd účastníků se očekává okolo desáté hodiny dopolední (přijedou autobusy od vlaku z Přerova i Holešova), sál však bude otevřen od časného rána. Průběžně bude probíhat prezentace účastníků a ostrý start je stanoven na 10:30.

Oficiální program bude ukončen cca v 17:00, autobus k vlaku odjíždí něco málo po půl šesté (není poslední), akce pokračuje částí nejen pro laickou veřejnost do pozdních nočních hodin.

 

Program:

 

Degustační přehlídka přivezených vzorků

Přivezené vzorky budou vybrány a označeny. Postupně budou ochutnány určenou komisí a následně s komentářem autora nabídnuty účastníkům k ochutnání.

Nejlepší vzorky obdrží tradiční Grand Prix Kostelce u Holešova, pokud to čas dovolí, udělíme i cenu účastníků.

 

Pro vzorky vyhlašujeme tyto kategorie:

  • světlé spodně kvašené pivo bez rozdílu stupňovitosti

  • tmavé a polotmavé spodně kvašené pivo bez rozdílu stupňovitosti

  • svrchně kvašené pivo bez rozdílu stylu

  • nakuřované pivo bez rozdílu kvasnic

 

Z kapacitních důvodů jsme bohužel nuceni omezit počet vzorků na dva vzorky na účastníka (po jednom ze dvou kategorií).

Pozor - nakuřovaná piva se do limitu nepočítají

 

Přednášky (zatím předběžně síbené)

pan Aleš Přinosil představí sortiment nových specialit z produkce Sladovny Záhlinice a nádavkem se s námi podělí o část svých bohatých sladovnických a pivovarnických zkušenost

kolega Dalibor Hanzel poreferuje o stavu slovenské domovarnické scény a porovná ji s tou českou

kolega Raphaël Lambois přestaví belgické pivní styly a snad i poskytne návod na vaření belgických klášterních piv.

 

Další přednášky a hosté jsou v jednání

 

Bohaté občerstvení bude zajištěno.

Na čep se počítá se s více než deseti druhy piv nejrůznějších stylů, v jednání je i originální belgické pivo z Belgie.

Děvčata na místě uvaří gulášek, na grilu se bude opět válet nějaká kvalitní uzenina, teta Bucňáková uvaří svůj proslavený sulc, k tomu bude nějaký ten utopenec, nebo pivní pes.

 

Pro motorizované (nebo fyzicky zdatné) účastníky bude připravena možnost zakoupit speciální slady z produkce záhlinické sladovny .

Případným zájemcům o větší množství sladu se tento připraví k odběru na základě objednávky ve sladovně.