Kostelecké chmelovárek 2012
Letos mám v plánu zůčastnit se akce zvané "Kostelecké chmelovárek" snad stihnu navařit i nějaký vzorek-pokud počasí dovolí.
V tom mrazu to v garáži vážně nejde :-)
Celá pozvánka:
Kostelecké chmelovárek
2012
Rok se sešel s rokem, jaro se blíží mílovými kroky a s ním už 3. ročník mezinárodního setkání amatérských sládků v Kostelci u Holešova
Vše vypukne v sobotu 17.3.2011 na adrese Kostelec u Holešova 57
https://www.mapy.cz/#q=kostelec%20u%20hole%C5%A1ova%2057&t=s&x=17.512151&y=49.374812&z=17&d=addr_10563481_0_1
Příjezd účastníků se očekává okolo desáté hodiny dopolední (přijedou autobusy od vlaku z Přerova i Holešova), sál však bude otevřen od časného rána. Průběžně bude probíhat prezentace účastníků a ostrý start je stanoven na 10:30.
Oficiální program bude ukončen cca v 17:00, autobus k vlaku odjíždí něco málo po půl šesté (není poslední), akce pokračuje částí nejen pro laickou veřejnost do pozdních nočních hodin.
Program:
Degustační přehlídka přivezených vzorků
Přivezené vzorky budou vybrány a označeny. Postupně budou ochutnány určenou komisí a následně s komentářem autora nabídnuty účastníkům k ochutnání.
Nejlepší vzorky obdrží tradiční Grand Prix Kostelce u Holešova, pokud to čas dovolí, udělíme i cenu účastníků.
Pro vzorky vyhlašujeme tyto kategorie:
-
světlé spodně kvašené pivo bez rozdílu stupňovitosti
-
tmavé a polotmavé spodně kvašené pivo bez rozdílu stupňovitosti
-
svrchně kvašené pivo bez rozdílu stylu
-
nakuřované pivo bez rozdílu kvasnic
Z kapacitních důvodů jsme bohužel nuceni omezit počet vzorků na dva vzorky na účastníka (po jednom ze dvou kategorií).
Pozor - nakuřovaná piva se do limitu nepočítají
Přednášky (zatím předběžně síbené)
pan Aleš Přinosil představí sortiment nových specialit z produkce Sladovny Záhlinice a nádavkem se s námi podělí o část svých bohatých sladovnických a pivovarnických zkušenost
kolega Dalibor Hanzel poreferuje o stavu slovenské domovarnické scény a porovná ji s tou českou
kolega Raphaël Lambois přestaví belgické pivní styly a snad i poskytne návod na vaření belgických klášterních piv.
Další přednášky a hosté jsou v jednání
Bohaté občerstvení bude zajištěno.
Na čep se počítá se s více než deseti druhy piv nejrůznějších stylů, v jednání je i originální belgické pivo z Belgie.
Děvčata na místě uvaří gulášek, na grilu se bude opět válet nějaká kvalitní uzenina, teta Bucňáková uvaří svůj proslavený sulc, k tomu bude nějaký ten utopenec, nebo pivní pes.
Pro motorizované (nebo fyzicky zdatné) účastníky bude připravena možnost zakoupit speciální slady z produkce záhlinické sladovny .
Případným zájemcům o větší množství sladu se tento připraví k odběru na základě objednávky ve sladovně.