Kniha návštěv

Datum: 09.03.2018

Vložil: Víťa

Titulek: přetáčení pod co2

Prosím o radu zkouším stáčet z kegu do lahví podobnou stáčečkou jako máte vy ale nevím jaký tlak mám nastavit na co2. Děkuji Víťa

Datum: 16.03.2016

Vložil: Mates

Titulek: Homebrewing

Zdravim. Pochvala strankam. Moc hezky zpracovano. Zacinam rovnez s domacim varenim. Zatim jen partyzansky hlavne pro sve blizke. Ty spravne nastroje jsou jiz ve vyrobe i diky ispiraci u Vas. Hodne zdaru do dalsich akci. Dej buh stesti.

Datum: 26.03.2015

Vložil: Mira

Titulek: Vaření piva

Dobrý den
Mám takový dotaz trochu z jiného soudku.
Vařím pivo doma ve smaltovaném hrnci. Kapacitně již však nestíhá. Chtěl bych se zeptat jestli by vadilo uvařit pivo v používaném měděném kotli na slivovici, samozřejmě po důkladném vymytí.
Děkuji za odpověď
S pozdravem
Mira

Datum: 01.06.2015

Vložil: Divoký pštros

Titulek: Re: Vaření piva

Tato nádoba je více než vhodná na vaření piva. Jen bych ji opravdu pořádně vymyl a nejlépe vyleštil.

Datum: 18.12.2016

Vložil: Mirek (sláedek)

Titulek: Re: Vaření piva

V čistém měděném kotli se pivo běžně vaří.(bez měděnky což je zelenomodrý jedovatý povlak) .Ať se dílo daří Mirek

Datum: 21.11.2014

Vložil: Miroslav Štrébl

Titulek: Pivní etikety,tácky

Sbírám pivní etikety a tácky,je možné je u Vás zakoupit. strem@seznam.cz

Datum: 07.05.2013

Vložil: Hrnčárek Jan

Titulek: Pivní etikety

Dobrý den, mám zájem koupit vaše etikety. Případnou platbu zsílám v dopise.
S poždravem Honza (Ostrava)

Datum: 06.06.2013

Vložil: Divoký pštros

Titulek: Re: Pivní etikety

Dobrý den.
Moje etkety nejsou k prodeji,ale pokud pošlete nějaké na
výměnu(pouze homebrewing,nebo mini pivovary.) pošlu Vám obratem moje.
Bohužel již nemám všechny druhy-jsou už použity a dotisk neplánuj.
Aktuálně mohu nabídnout cca 7ks.

pokud máte zájem o výměnu napište na emal: divokypstros@seznam.cz
pošlu Vám adresu.
D.P.

Datum: 14.01.2013

Vložil: kovanda

Titulek: Fermentrace-primární kvašení

Dotaz ři primárním kvašení jsem měl počáteční hustotu 1050 a po 6 dnech se mi zastavila na 1030..jak ji mohu ovlivnit ,abych dosáhl nižší hustoty cca 1018 se zbytkovým cukrem 4,8?Díky Kovy

Datum: 01.02.2013

Vložil: Divoký pštros

Titulek: Re: Fermentrace-primární kvašení

Záleží na více okolnostech-jaké pivo jste vařil,některé styly např.stout neprokvášejí do hodnou obvyklých pro ležáky.
Použité kvasnice(svrchní,spodní)?mohou mít taky vliv,byly už použité,nebo čerstvé?
Teplota kvašení-nekolísá,nebo neklesla?
osobně bych pivo provzdušnil a změřil teplotu,pokud by provzdušnění nepomohlo a kvašení se nerozjelo,přidal bych další kvasnice.
Raději používám cukroměr :-)

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek