Smrkové pivo
Již někdy loni v zimě jsem při brouzdání na netu objevil zmínku o smrkovém pivu.
A jelikož nikdy nemám daleko k tomu co mne zaujme to vyzkoušet,na jaře při všeobecném pučení a nalévání
jsem vyrazil do lesů sbírat mladé smrkové výhonky,které jsou při vaření tohoto piva důležitou ingrediencí.
Nasbírané "smrčky" byly uloženy do mrazáku,protože zatím nenastal ten pravý čas.
Ten přišel až poslední den v Srpnu.
Vařil jsem podle mého receptu.
Byly použity slady plzeňský,mnichovský a kyselý.
Chmel ŽPČ,mladé výhonky smrku 2x400g
Kvasnice Muntons Premium Gold-svrchní
Abych se přiznal pivo nedopadlo podle mých představ-no né vždy se daří,to jistě znají všichni domovařiči.
Nejspíše bylo použito příliš mnoho "smrčků"-pivo má chuť silně nakyslou jakoby citrusovou a hodně po pryskyřici.
Nejspíše to vyzkouším znovu,ale již s menší dávkou smrkových výhonků.