Archiv článků

Dozrávají švestky pivo se kazí

15.08.2011 16:56
Poslední várka piva ze surovin nedopadla vůbec dobře. Při sudování k druhotné fermentaci a ležení asi zaúřadovali nějací pivní šmejdi či bubáci a celá várka je nakyslá s nějakou pachutí. Staré pořekadlo říká že když dozrávají švestky,tak se pivo kazí a asi na tom něco bude :-) Nejspíš celou...

Hnědý pštros stočen do láhví

15.08.2011 16:54
Dnes jsem stočil Hnědého pštrosa do láhví k druhotné fermentaci.Pivo zatím vypadá dobře a myslím,že bude i dobře chutnat.  

Nový článek

11.08.2011 00:01
Déšť zajistil kvalitní chmel. Je ho ale tolik, že bude potíž ho prodat

Déšť zajistil kvalitní chmel. Je ho ale tolik, že bude potíž ho prodat

10.08.2011 23:51
Deštivé léto zajistilo mimořádně dobrý chmel, důležitou surovinu pro výrobu piva. Tropických dnů, které chmelu nesvědčí, bylo minimum a chmelnice na jindy suchém Žatecku měly dost vláhy. Úterní předsklizňové zkoušky ukázaly, že kvalita chmele letos bude...

Hnědý pštros

08.08.2011 21:48
Jelikož jsem našel ještě zaponenutý sladový výtažek tmavý z Bruntálu, tak jsem ho dneska zpracoval a uvařilvárku 20 l. Hnědého pštrosa. Bude to tmavý ležák 11% ,spodně kvašený,chmel-Sládek+Žatecký poloranný červeňák (SAAZ)  

Plyny pro čepování piva

07.08.2011 14:58
Každý dodavatel je rád, pokud je jeho pivo dodáváno v co největší kvalitě s lahodnou a nezměněnou chutí. To vedlo k celosvětovému omezení používání vzduchu jako plynu k čepování nápojů. V České Republice se tento trend objevil až v roce 1990 a je jen otázkou času, kdy bude vzduch z výčepních...

Zajímavý rozhovor s bývalým sládkem Plzeňského prazdroje

03.08.2011 16:00
divokypstros.webnode.cz/news/silnejsi-pivo-nez-osmnactka-by-se-nemelo-delat-rika-sladek/

Silnější pivo než osmnáctka by se nemělo dělat, říká sládek

03.08.2011 15:55
  Pivo by mělo zůstat slabě alkoholickým nápojem. Čím je totiž silnější, tím méně je prokvašené a tím víc mu schází charakteristická hořkost. "Tmavá či polotmavá osmnáctka je proto hranicí, za niž bych už nešel," říká Josef Korbel, bývalý sládek plzeňského...

Stáčecí přípravek pro plnění malých KEG sudů.

01.08.2011 21:13
Pro ležení piva používám většinou KEG sudy 50 l.což je většinou objem jedné várky. Problém je,když chci menší množství piva na nějakou akci,nebo jen posezení na zahradě. Typicky 15 l. KEG sud. Inspiroval jsem se tedy stáčecí hlavou,kterou na svých stránkách uvádí bishi...

Co se dozvíme z pivní etikety. Jak se nahrazuje slad a chmel

01.08.2011 06:52
Základní údaje o pivu, které jsme koupili v obchodě, se dozvíme přímo z etikety. Třeba zda se pivo vyrábí z chmele nebo extraktu, čím se nahrazuje slad nebo kolik by pivo mělo mít kalorií. Pivní etikety jsou nejen uměleckým...
Záznamy: 71 - 80 ze 97
<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>